Zühtü Kurtulmuş Anadolu Lisesi

Vizyon: Bilimin ve teknolojinin farkında olan, Değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, Değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, ahlaklı ve erdemli, farklılıkları zenginlik kabul eden, Ülkesini ve medeniyet coğrafyasını tanıyan, köklerine bağlı, Atatürk ilkelerini ve Cumhuriyet değerlerini özümseyen, Yabancı dili dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde kullanabilen, Sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımcı, etkili ve nitelikli, Kendine güvenen, kendini sorgulayan, Ülkesine ve milletine bağlı bireyler yetiştirmektir.

Misyon: İnsana ve öğrenciye öncelik vermek, Çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve becerilere sahip, çevresi ile iyi ilişkiler kurabilen, toplumsal değerlere duyarlı ve çözüm üretebilen öğrenciler yetiştirmek, Milletin mutluluğunun kişisel mutluluğun üzerinde olduğu bilincini kazandırmak, Atatürkçü düşünce sistemini ve demokratik yaşamı benimsetmek, Bilimi, sevgiyi ve hoşgörüyü hayat felsefesi olarak öğretmek, Katılımcı ve paylaşımcı takım ruhunu yerleştirmek, Öğrenmeyi öğretmek ve bilgiyi kullandırtmak, Öğretmenlerin rehberliği ve öğrencilerimizin çalışmalarıyla bilim ve teknolojinin imkânlarını kullanarak bilimde, sanatta, edebiyatta ortaya koyulan proje ve çalışmalarla ülkemizi daha ileriye taşımak için çaba sarf etmek, Tarihimizden ilham alarak geleceği inşa etmektir.

Başarılar:

Yabancı Dil: İNGİLİZCE / ALMANCA
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 6,7 ve 8. sınıf OBP: 90,6
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://zuhtukurtulmus.meb.k12.tr

Adres - Beştelsiz Mahallesi, Adnan Yıldız Sokağı No16 Zeytinburnu / İSTANBUL

Kütüphane Kitap Sayısı :2053
Öğretim Şekli :TEKLİ

Yerleşim Yeri - Mithatpaşa Tramvay durağına 100 m uzaklıktadır. Zeytinburnu Eski Öğretmen Evi´nin arkasında ve Beştelsiz Bilgi Evi´nin bitişiğindedir.

Adres - Beştelsiz Mahallesi, Adnan Yıldız Sokağı No16 Zeytinburnu / İSTANBUL

Ulaşım Bağcılar-Kabataş Tramvay hattının Mithatpaşa 100 metre arkası, Bakırköy-Cevizlibağ minibüsleri ile Zeytinburnu Eski Öğretmenevi durağı.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçe merkezine uzaklık 400 metre, İl merkezine uzaklık 6 kilometre.